Datos personales

Mi foto
LA LUCHA CONTINUA: El Peligro Invisible de las Antenas,Es un Peligro de Verdad.Si callamos Enfermamos.Pero no nos vamos a callar: Vamos Todos a Gritar: !Antenas Fuera de la Ciudad!.

lunes, 22 de agosto de 2011

ELECTROSENSIBILITAT ONES-L'"al·lèrgia" a les ones converteix en ermitans els electrohipersensibles

Le_Syndrome_des_micro_ondes_version_03_2010
CLICK Fuente foto Next-Up


Una_tierra_para_los_EHS CLICAR


L'"al·lèrgia" a les ones converteix en ermitans els electrohipersensibles...
[ Traducir esta página ]11 de agosto de 2011


Barcelona, 11 ago. (EFE).- Montse Ferrer és electrohipersensible, una patologia encara no reconeguda clínicament que l'ha obligat a traslladar el llit al menjador, perquè el seu dormitori està a 23 metres d'una antena telefònica, ubicada en un edifici contigu, que emet microones que li provocaven constants cefalees i cops de calor.


Aquesta dona de 51 anys viu gairebé com una ermitana al petit pis que comparteix amb el seu marit a Mataró (Maresme) ja que la proliferació de la telefonia mòbil 3G, dispositius sense fil i xarxes wifi que envaeixen ciutats i edificis públics li impedeixen sortir al carrer per les alteracions que li generen.


Ella és una dels més de mig milió d'espanyols que, amb més o menys intensitat, té aquesta estranya "al·lèrgia" als camps elèctrics i magnètics, i que segons alguns estudis afecten 18 milions de persones tan sols a Europa.


De la mateixa manera que ocorre amb la Sensibilitat Química Múltiple i la Electrohipersensibilitat, no està inclosa en la classificació internacional de malalties de l'OMS.


El maig passat, el Consell d'Europa va aprovar una resolució en el qual apel·lava al principi de precaució sobre l'exposició a aquests camps, especialment les radiofreqüències emeses pels mòbils, i a més de recomanar que s'utilitzi el cable per a la connexió a internet, en lloc del wifi, demanava el reconeixement sanitarilaboral de la electrohipersensibilitat.


Montse Ferrer va començar a sentir els primers símptomes d'aquesta "intolerància" el 2007 quan els mòbils de tercera generació (UMTS) van començar a fer-se populars. "Abans anava amb el meu mòbil tan alegrement, però de sobte em vaig començar a sentir-me feble, amb mals de cap i em despertava a la nit com per un curtcircuit", explica a Efe.


Després de consultar a diversos metges, que no van saber donar-li un diagnòstic que l'ajudés a millorar, un facultatiu li va recomanar que si dormia en una habitació pròxima a alguna antena de telefonia se n'anés a una altra. Ho va fer, i en poc temps els símptomes van disminuir.


El seu dormitori s'ha convertit en un magatzem, amb una persiana especial gairebé sempre baixada, i amb les parets recobertes d'una malla de doble alumini que impedeix que penetrin les ones que emet l'antena, com reflecteixen els mesuradors domèstics dels quals s'ha fet una experta.


Montse, que compta amb la complicitat dels seus veïns, que han arribat a canviar la ubicació dels seus dispositius wifi per no alterar el seu son, va impulsar la creació de l'associació Oikos Ambiental, que congrega afectats per aquesta alteració.


"Hi ha persones que som més sensibles, com els canaris a les mines de carbó, que advertim a la resta de la població sobre els riscos d'aquesta exposició", assenyala aquesta afectada que recorda que l'Agència Internacional per a la investigació del Càncer ha classificat les radiacions de microones com a possible cancerigen de nivell 2B.


"Si fossin una pastilla aquests sistemes no estarien autoritzats pels riscos que comporten", afirma Ferrer.


De moment, Oikos -que està en contacte amb altres entitats que combaten aquesta "contaminació" electromagnètica- té obert un contenciós contra el consistori de Mataró per denunciar que l'antena de telefonia d'UMTS situada al costat de l'immoble en què viu Montse Ferrer no compleix la normativa.


David Izquierdo, advocat que defensa als ciutadans contraris a aquesta instal·lació (amb la qual operen Movistar i Yoigo) ha explicat que inicialment es va voler impedir que obtingués la llicència, encara que el consistori va acabar concedint-se-la, malgrat que, afirmen des d'Oikos, no compleix la distància mínima a centres educatius fixada pel Decret de la Generalitat que regula aquestes antenes.


En concret, l'antena hauria d'estar "com a mínim" a 50 metres de qualsevol espai qualificat com "sensible", quan segons Izquierdo es troba a 33 i 38 metres d'un col·legi i una guarderia.


Els electrosensibles denuncien que el seu dia a dia és molt complicat perquè els dispositius amb aquestes radiofreqüències estan per tots els costats: les biblioteques, els centres existencials, els bars i ara els telèfons 3G o les noves tauletes.


"Encara que em canviés de pis, aquests camps electromagnètics estan per tot arreu, no hi ha àmbits lliures. S'ha d'apostar pel cable i suprimir fins a on sigui possible els sistemes sense fil, sobretot a les cases i a els col·legis", es lamenta Ferrer.


Sergio Andreu

No hay comentarios:

Publicar un comentario